Facebook denoncon në polici sulmin ndaj 50 milionë llogarive - Android

Get it on Google Play

Facebook denoncon në polici sulmin ndaj 50 milionë llogarive - Android

Facebook tha se “gati 50 milionë” përdorues të tij i janë ekspozuar një sulmi mbi privatësinë. Kompania tha se sulmuesit kanë shfrytëzuar cenueshmërinë e funksionit “Vieë as” për të fituar kontroll mbi llogaritë e përdoruesve. Shkelja u zbulua të martën, tha Facebook, për të shtuar se ka informuar policinë. Përdoruesit që potencialisht janë prekur, është […]

The post Facebook denoncon në polici sulmin ndaj 50 milionë llogarive appeared first on Lajmi i Fundit - Lajme.

Facebook tha se “gati 50 milionë” përdorues të tij i janë ekspozuar një sulmi mbi privatësinë.

Kompania tha se sulmuesit kanë shfrytëzuar cenueshmërinë e funksionit “Vieë as” për të fituar kontroll mbi llogaritë e përdoruesve.

Shkelja u zbulua të martën, tha Facebook, për të shtuar se ka informuar policinë.

Përdoruesit që potencialisht janë prekur, është dashur të rihyjnë në faqe të premten.

Gabimi është rregulluar, tha shefi i sigurisë së firmës, Guy Rosen.

“Meqë sapo i kemi nisur hetimet, nuk e kemi përcaktuar ende nëse këto llogari janë keqpërdorur ose nëse (sulmuesit) kanë arritur te ndonjë informacion. Po ashtu, nuk e dimë se kush qëndron prapa këtyre sulmeve dhe ku ndodhen ata”, tha Rosen.

“Privatësia dhe siguria e njerëzve janë shumë të rëndësishme dhe na vjen keq që kjo ka ndodhur”, shtoi ai.

Funksioni “Vieë As” në Facebook u lejon njerëzve të shohin se si duket profili i tyre te përdoruesit e tjerë.

The post Facebook denoncon në polici sulmin ndaj 50 milionë llogarive appeared first on Lajmi i Fundit - Lajme.

28/09/2018 06:37 PM