Një gjethe artificiale transformon dioksidin e karbonit në… karburant - Android

Get it on Google Play

Një gjethe artificiale transformon dioksidin e karbonit në… karburant - Android

Një gjethe artificiale arrin të transformojë dioksidin e karbonit në karburant, ashtu siç bëjnë bimët kur përdorin energjinë e dritës së diellit për të transformuar dioksidin e karbonit në ushqim. Rezultati është publikuar në revistën “Nature Energy” nga universiteti kanadez i Waterloo. “Kjo  është një gjethe artificiale sepse imiton procesin e fotosintezës por në vend […]

Një gjethe artificiale arrin të transformojë dioksidin e karbonit në karburant, ashtu siç bëjnë bimët kur përdorin energjinë e dritës së diellit për të transformuar dioksidin e karbonit në ushqim.

Rezultati është publikuar në revistën “Nature Energy” nga universiteti kanadez i Waterloo.

Kjo  është një gjethe artificiale sepse imiton procesin e fotosintezës por në vend që të prodhojë vetëm oksigjen emeton metanol dhe oksigjen njëkohësisht” shpjegon kordinatori i kërkimit Yimin Wu.

Hapi i radhës së kërkuesve është që të intensifikojnë prodhimin e metanolit dhe arritja për ta bërë atë të tregtueshëm.

06/11/2019 09:24 AM